Vastgoed: uw eigen bedrijfspand, verhuurd vastgoed en nieuwbouw 

Eén van de meest voorkomende financieringsdoelen in het MKB is vastgoed. Dit kan gaan om vastgoed voor eigen gebruik door uw onderneming (uw eigen bedrijfspand), vastgoed dat wordt gekocht om vervolgens te verhuren (ook wel: (commercieel) verhuurd vastgoed) of nieuwbouw. De beoordeling van uw financieringsaanvraag hangt af van veel meer dan alleen uw mogelijkheden om rente en aflossing te betalen, uw solvabiliteit (de verhouding tussen uw aansprakelijk vermogen en het balanstotaal) en het (laten) vestigen van hypotheekrecht.

Ook financiering verhuurde woningen

Capfinder adviseert u óók bij de aankoop, financiering of herfinanciering van uw verhuurde woningen. Dit gaat om eensgezinswoningen, maar bijvoorbeeld ook verhuurde appartementen of kamerverhuur.

Focus op kwaliteit en duurzaamheid

Financiers kijken ook naar onder meer Loan to Value (de verhouding tussen de schuld en de waarde van het pand), alternatieve aanwendbaarheid, locatie en duurzaamheid. Wist u bijvoorbeeld dat kantoren vanaf 2023 minimaal over energielabel C dienen te beschikken? En wist u dat u voor de verduurzaming van uw vastgoed vaak subsidie en / of financiering met een lagere rente kunt krijgen?

 

Het aanbod aan vastgoedfinanciers en de verschillen tussen die aanbieders zijn groot, onder meer op het vlak van risicobereidheid, werkwijze, tarifering en voorwaarden. Capfinder kent de verschillen en helpt u graag aan de beste deal!

Voorbeeld van vastgoedfinanciering

U overweegt een bedrijfspand te kopen met een aankoopsom en waarde van EUR 500.000,- en wenst maximaal EUR 50.000,- aan eigen middelen te besteden. Uw huisbank is aanvankelijk van mening dat een lening van EUR 450.000,- te veel gevraagd is. Capfinder kent alternatieve partijen die dit risico in aanvang wel accepteren (en dus wel EUR 450.000,- financiering willen verstrekken), of helpt u aan een tweede financier die een deel van de financiering wil verstrekken waardoor uw huisbank als eerste financier een lagere financiering kan verstrekken.
Hierdoor kunt u uw pand toch kopen en gunstig financieren!

Raymond Spenkelink

Uw zakelijk financieringsspecialist
Bezoekadres Hanzestraat 39
7006RH Doetinchem
Copyright Capfinder 2020 - 2021  |  Disclaimer
Design & development by: Timeless Design