Bedrijfsovername: een (deel van een) bedrijf kopen

Plannen om een (deel van een) bedrijf over te nemen? Laat u dan goed informeren door uw boekhouder, accountant, jurist en / of overnamespecialist. Bij overnames komt een hoop kijken en voorbereiding vergt vaak veel tijd. Eén van de zaken die geregeld moet worden is (vaak) financiering. En met dat belangrijke onderdeel helpt Capfinder u graag! Er zijn veel verschillende vormen van bedrijfsoverdracht, die elk hun eigen mogelijkheden tot financiering kennen.

De meest bekende vormen van bedrijfsovername

  • Een management buy out, waarbij de over te nemen aandelen in handen komen van reeds zittend management, u koopt uw compagnon(s) uit.
  • Een management buy in, waarbij tenminste een deel van het bedrijf wordt overgenomen door één of meer personen of partijen van buiten het bedrijf.
  • Een strategische overname, waarbij de koper vaak een concurrent of strategische partner is.

In veel gevallen zullen financiers kijken naar onder meer historische en verwachte winstgevendheid, eigen inbreng (waarmee een deel van de koopsom kan worden voldaan), de bereidheid van de verkoper om een deel van de koopsom achter te laten in de onderneming en eventuele zekerheden die u kunt bieden. Maar ook zonder zekerheden zijn er vaak mogelijkheden!

 

Capfinder weet welke partijen in de markt overnames financieren, wat hun voorwaarden zijn en waar u de beste deal sluit.

Raymond Spenkelink

Uw zakelijk financieringsspecialist
Bezoekadres Hanzestraat 39
7006RH Doetinchem
Copyright Capfinder 2020 - 2021  |  Disclaimer
Design & development by: Timeless Design